Ліга чемпіонів. 2-ї кваліфраунд. Перший матч

23 липня матчем другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Динамо» – «Партизан» для України офіційно стартував єврокубковий сезон-2024/2025.

23 липня
«ДИНАМО» – «ПАРТИЗАН» – 6:2 (3:1)
Голи: Шапаренко (40), Бражко (43), Караваєв (45+1), Кабаєв (55), Попов (83), Піхальонок (90+2) – Салданья (22 з пенальті, 66).

«Динамо» у першому матчі раунду класифікації декласувало сербський «Партизан» – 6:2. Це був дебютний матч Олександра Шовковського в єврокубках на чолі динамівської команди. Було якесь хвилювання, яке передалося команді на початку зустрічі. Після того як суперник із пенальті повів у рахунку, «Динамо» заграло розкуто. До того ж, «Партизан» зробив ставку на інтенсивність дій, на які у нього, крім техніки, ще й не вистачало сил. Наприкінці першого тайму динамівці логічно втілили свою перевагу у класі у три поспіль забиті голи. Шапаренко після прострільної передачі, Бражко з-за меж карного майданчика, Караваєв ударом на техніку встановили на табло реальне співвідношення сил.
У другому таймі ситуація не змінилася. «Динамо» після сольного проходу Кабаєва, злагоджених командних дій із чітким завершенням Попова та Піхальонка, попри розслабленість у захисті з пропущеним голом, досягли комфортного результату перед матчем-відповіддю. Детальніше про старт українських команд (Дебют «Полісся». Ліга конференцій з «Олімпією», Словенія. 25.07.2024) докладніше поспілкуємось у наступному номері газети.23 липня«Динамо» у першому матчі раунду класифікації декласувало сербський «Партизан» – 6:2. Це був дебютний матч Олександра Шовковського в єврокубках на чолі динамівської команди. Було якесь хвилювання, яке передалося команді на початку зустрічі. Після того як суперник із пенальті повів у рахунку, «Динамо» заграло розкуто. До того ж, «Партизан» зробив ставку на інтенсивність дій, на які у нього, крім техніки, ще й не вистачало сил. Наприкінці першого тайму динамівці логічно втілили свою перевагу у класі у три поспіль забиті голи. Шапаренко після прострільної передачі, Бражко з-за меж карного майданчика, Караваєв ударом на техніку встановили на табло реальне співвідношення сил.
У другому таймі ситуація не змінилася. «Динамо» після сольного проходу Кабаєва, злагоджених командних дій із чітким завершенням Попова та Піхальонка, попри розслабленість у захисті з пропущеним голом, досягли комфортного результату перед матчем-відповіддю. Детальніше про старт українських команд (Дебют «Полісся». Ліга конференцій з «Олімпією», Словенія. 25.07.2024) докладніше поспілкуємось у наступному номері газети.

Представники України в євросезоні-2024/2025
Ліга чемпіонів
Чемпіон УПЛ («Шахтар») стартує в груповому турнірі.
Жеребкування – 29 серпня, старт – 17–19 вересня.
Віце-чемпіон УПЛ («Динамо») стартує в другому кваліфікаційному раунді.
Суперник – «Партизан» (Сербія), матчі – 23-го та 31 липня.
Ліга Європи
Третя команда УПЛ («Кривбас») стартує в третьому кваліфікаційному раунді.
Суперник – «Вікторія» (Чехія), матчі – 8-го та 15 серпня.
Ліга Конференцій
П’ята команда УПЛ («Полісся») стартує в другому кваліфікаційному раунді.
Суперник – «Олімпія» (Словенія), матчі – 25 липня та 1 серпня.
«Дніпро-1», четверта команда УПЛ-2023/24, знята УЄФА зі змагань, без права заміни іншою командою.