Молодіжна збірна України завершила відбірковий турнір на чемпіонат Європи (U-21). Українська команда достроково здобула путівку до фінального турніру європейського молодіжного чемпіонату і на завершення турніру дозволила собі зазнати збій після переможної серії у вісім матчів поспіль. У двох заключних поєдинках турніру молодіжна збірна України двічі мінімально поступилася на виїзді командам Англії (1:2) та Сербії (0:1).

Євро-2025 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група FПісля того як дві збірні із нашої відбіркової групи, Україна та Англія, фактично забезпечили виконання головної мети, вихід на Євро-2025, залишалася лише одна формальна інтрига – хто із них стане переможцем групи. Багато вирішувалося у очному протистоянні між цими командвми у передостанньому турі. Щоб достроково, до здобутої путівки на європейській чемпіонат, оформити ще й перемогу в групі молодіжній збірній України достатньо було зіграти з англійцями на їхньому полі унічию. І наша команда була дуже близькою до необхідного результату.
У першому таймі англійські господарі мали повну перевагу – вони завдали по воротах Нещерета сімох ударів (один у площину), а наші не спромоглися відповісти жодним, визнають в УАФ. Підопічні Бена Футчера створили три дуже небезпечні моменти, а найбільшу загрозу ніс Жіро-Хатчінсон. Його ударам на 16-й та 45-й хвилині лише трохи не вистачило влучності. Ще в одному випадку, після удару Макейті, врятував наш голкіпер.
Після перерви українці явно додали в атаці, і моменти почали виникати вже біля воріт обох команд. На удар Волошина суперники відповіли шансами для Макейті та Філоджіна. А на 71-й хвилині підопічні Унаї Мельгоси повели в рахунку. Очеретько подав кутовий до дальньої стійки, і Михавко класно зіграв головою.
Утім, англійці змогли не лише відігратися. На 88-й хвилині Макейті чудово виконав штрафний удар і відновив рівновагу, а на другій компенсованій хвилині він оформив дубль і приніс перемогу своїй команді – 2:1. Таким чином, збірна України U-21 зазнала першої поразки у відбірній групі F, попри це, вже маючи путівку до фінального турніру.
І з цією ж путівкою в кишені молодіжна збірна України вирушила на заключний матч у гості до ровесників Сербії. Ще залишалася формальна інтрига і можливість стати переможцем нашої відбіркової групи. Для здобуття першої сходинки в групі українській молодіжці слід було перемагати Сербію на виїзді в місті Стара Пазова.
Господарі завдали удару в площину наших воріт вже на 1-й хвилині поєдинку. Пізніше українці відправили м’яч у сітку, але Краснопір зробив це з офсайду, затим Ярмолюк і Варфоломєєв перевірили кіпера суперників. На 21-й хвилині балканці повели в рахунку – Алексич перехопив м’яч перед нашим штрафним, обігрався з партнером і пробив Нещерета. До перерви ледь не подвоїли рахунок, міг забивати Шливич, але в останній момент його удар накрив Ярмолюк. У нашої команди зі стандарту в площину пробив Волошин.
На початку другого тайму українці затиснули суперників на їхній половині, але забити не зуміли. На 66-й хвилині серби відповіли ударом Шливича у площину. Наші також пробивали по воротах, але влучності їм бракувало. Не використав гольовий шанс Квасниця, не влучивши з кількох метрів в рамку на добиванні після класного удару Рубчинського. Пізніше кіпер сербів парирував удар Хланя.
У підсумки господарі здобули перемогу – 1:0. Наша збірна фінішувала другою у групі та пробилася на Євро-2025 (U-21) як одна з трьох найкращих команд серед володарів других місць.
Разом з Україною на сьогодні ліцензії для участі у форумі, що проходитиме з 11-го до 28 червня 2025 року, окрім господарки – Словаччини, мають Данія, Англія, Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, Іспанія. Ще три учасники визначаться в матчах плей-оф 11–19 листопада. Жеребкування фінального турніру молодіжного Євро-2025 за участі 16 збірних, у тому числі і України (U-21) (чотири групи по чотири команди) відбудеться 3 грудня в Братиславі.

Євро-2025 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група F

11.10.2024
Англія – Україна – 2:1 (0:0)
Голи: Макейті (88, 90+2) – Михавко (71).
Попередження: Грей (55), Філоджін (56), Голл (89) – Хлань (26).
Англія: Траффорд, Грей (Роджерс, 63), Гарвуд-Белліс, Квонса, Голл, Філоджін (Айлінг-Джуніор, 84), Макейті, Мортон (Андерсон, 78), Гіншелвуд (Скарлетт, 84), Жіро-Хатчінсон (Гіттенс, 64), Делап.
Україна: Нещерет, Вівчаренко, Михавко, Мельниченко, Крупський (Брагару, 46), Ярмолюк, Федор (Яцик, 72), Очеретько, Хлань (Смоляков, 56), Краснопір (Горбач, 56), Волошин (Квасниця, 84).
15.10.2024
Сербія – Україна – 1:0 (1:0)
Гол: Алексич (21).
Попередження: Алексич (45+2), Шливич (45+3) – Мельниченко (31), Варфоломєєв (40), Смоляков (45+2).
Сербія: Каличанин, Джурджевич, Миличич, Попович, Лазич (к), Алексич (Крстич, 90+2), Стєпанович, Шливич (Трифунович, 78), Радоєвич (Вукичевич, 90+2), Милошевич (Петкович, 13), Миятович.
Україна: Нещерет, Роман, Салюк, Мельниченко, Смоляков (Хлань, 72), Рубчинський, Варфоломєєв (Очеретько, 53), Ярмолюк (к) (Федор, 72), Брагару, Краснопір (Квасниця, 53, Горбач, 90), Волошин.

Юнацька збірна України (U-17)

Юнацька збірна України (U-17) вийшли до другого раунду кваліфікаційного відбору до Євро-2025.
Здобувши у перших двох матчах відбору перемоги над Косовом (4:2) та Казахстаном (3:0) українці гарантували собі одну із двох путівок до наступного раунду відбору. Поразка від Бельгії (1:2) вже нічого не вирішувала.