Повний «металевий» набір

Збірна України завершила виступи на чемпіонаті Європи-2024 з легкої атлетики який проходив в італійському Римі з доробком у шість нагород усіх гатунків – одна золота медаль, одна срібна і чотири бронзові. Це найкращий результат української збірної за кількістю медалей на Євро за останні шість років.

Найбільших звитяг серед наших на римському легкоатлетичному єврофорумі звично вже здобули українські стрибуни у висоту. Причому, як жінки, так і чоловіки – чотири медалі. Наша зірка-висотниця Ярослава Магучіх здобула єдине «золото» України на цьогорічному чемпіонаті Європи. Українка виборола нагороду у фіналі стрибків у висоту, взявши планку 2.01 м. Таким чином Ярослава стала дворазовою чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту: вперше здобула першість у 2022 році.
Разом із Магучіх у стрибках у висоту здобула дебютну медаль чемпіонатів Європи Ірина Геращенко. Легкоатлетка з другої спроби подолала висоту 1.95 м та здобула «бронзу».
Подвійний подіум українці оформили у стрибках у висоту і серед чоловіків. Єдине «срібло» медального заліку України на Євро-2024 здобув дебютант Владислав Лавський. Спортсмен з першої спроби взяв висоту 2.29 метра, повторивши особистий рекорд кар’єри. Олег Дорощук на цих змаганнях здобув «бронзу» з результатом – 2.26 метра.
У бігових дисциплінах відзначилася Людмила Оляновська, яка виграла «бронзу» 20-кілометрових перегонів та здобула ліцензію на Олімпійські ігри-2024: її результат – 1:28:48 дозволив виконати олімпійський норматив.
І, нарешті, серед українських метальників відзначився Михайло Кохан. Він здобув першу медаль у кар’єрі на рівні Євро, ставши бронзовим призером з метання молота. Українець показав найкращий результат під час п’ятої спроби – 80.18 м.
Україну на нинішній континентальній першості представляли 46 спортсменів, які виступали у 24 видах програми Євро-2024. За підсумками чемпіонату збірна України виборола шість нагород. Загалом за всю історію участі в континентальних першостях Україна здобула 78 нагород (23+31+24).