Офіційна перевірка

В понеділок, 7 листопада, національна збірна України розпочала підготовку до чергових матчів кваліфікаційного раунду чемпіонату світу-2023.

Ще в середині жовтня Федерація баскетболу України вирішили продовжити співпрацю з наставником Айнарсом Багатскісом, під керівництвом якого наша команда поганенько зіграла на вересневій континентальній першості-2022, зупинившись в 1/8 фіналу. А вже в кінці минулого місяця латвійський фахівець визначився з помічниками, які увійшли до штабу команди: помічники тренера Микола Кірсанов та Раймондс Фелдманіс, а питаннями фізичної підготовки займається Олександр Томаревський.
Багатскісу одразу довелося зустрітися з кадровими труднощами, адже особисті причини гравців не дозволили розраховувати на Богдана Близнюка, Артема Пустового та Дмитра Скапінцева. Також не допоможуть національній збірній у майбутніх матчах захисники Іссуф Санон та Олександр Ковляр – обидва отримали травми. Та ж проблема й у Віталія Зотова. Тому в найближчих матчах наша команда не зможе зіграти оптимальним складом.
Хоча наразі він особливо й не потрібен, бо наші шанси на вихід у фінальну частину ЧС-2023 дуже низькі. Українці повинні вигравати усі чотири зустрічі, але цього може не вистачити для потрапляння у першу трійку класифікації група L. Однак треба прагнути до максимуму, а чим завершиться відбірний турнір – життя покаже. Домашню гру з Ісландією ми вже традиційно проведемо в столиці Латвії.

Савелій СТУС

Склад збірної України
Захисники
Денис Лукашов «Прометей» (Україна)
Ілля Сидоров «Прометей» (Україна)
Ілля Тиртишник «Будівельник» (Україна)
Форварди
Павло Крутоус «Будівельник» (Україна)
Іван Ткаченко «Прометей» (Україна)
Олександр Липовий «Прометей» (Україна)
Андрій Войналович «Тарту» (Естонія)
Артем Ковальов «П’єно Жвайгждес» (Литва)
В’ячеслав Бобров «Будівельник» (Україна)
Сергій Павлов «Пярну» (Естонія)
Центрові
Володимир Герун «Бетіс» (Іспанія)
В’ячеслав Кравцов «Менорка» (Іспанія)
Головний тренер Айнарс Багатскі.