Олімпійські прикиди

Олімпійська збірна України U23 готується до дебютного для нашої країни старту на футбольному турнірі Олімпіади. Тепер наші олімпійці в підготовчому процесі бере участь в товариськиому турнірі Моріса Ревелло, який проходить у Франції. Нашими суперниками на груповому етапі турніру є команди Індонезії, Італії. Панами та Японії. Почала наша команда ці змагання з упевненої перемоги над індонезійськими ровесникми– 3:0.

А перед товариським турніром олімпійська збірна України U23 вчергове оновила склад. Попередній склад було оприлюднено в середині квітня. Тоді перелік сформували 27 футболістів, зокрема Єгор Ярмолюк та Данило Сікан, що перебувають у резервному списку національної збірної перед Євро-2024.
Відтоді заявка українських олімпійців зазнала шести змін і скоротилася на одного виконавця. До ротації у складі призвели «різні причини», повідомляє УАФ, не уточнюючи, які саме.
Вибули всі чотири захисники «Руха», який мав найбільше представництво у попередній варіації складу: Олексій Сич, Роман Дідик, Богдан Слюбик та Віталій Роман, а також захисник «Динамо» Костянтин Вівчаренко.
На їхні місця в захисній ланці тренерський штаб Руслана Ротаня довикликав тандем із «Ворскли» – Євгена Павлюка та Іллю Крупського, а також легіонера хорватського «Осієка» Олександра Драмбаєва.
Ще три зміни відбулися у півзахисті: на місця Івана Желізка («Лехія») та Іллі Квасниці («Рух») запрошені Денис Шостак, Геннадій Синчук та Владислав Велетень.
Склад олімпійської збірної України:
Воротарі: Руслан Нещерет («Динамо»), Кіріл Фесюн («Колос»), Георгій Єрмаков («Олександрія»)
Захисники: Тарас Михавко («Динамо»), Арсеній Батагов («Зоря»), Олександр Мартинюк, Даніл Скорко (обидва – «Олександрія»), Олександр Драмбаєв («Осієк», Хорватія), Євген Павлюк, Ілля Крупський (обидва – «Ворскла»), Володимир Салюк («Чорноморець»)
Півзахисники: Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія), Максим Кучерявий («Сент-Джонстон», Шотландія), Максим Хлань («Лехія», Польща), Валентин Рубчинський, Олег Очеретько (обидва – «Дніпро-1»), Назар Волошин («Динамо»), Микола Михайленко, Кирило Сігеєв, Денис Шостак (усі – «Олександрія»), Олег Федор («Рух»), Максим Брагару («Чорноморець»), Геннадій Синчук («Металіст»), Владислав Велетень («Колос»)
Нападники: Ігор Краснопір («Оболонь»), Данило Сікан («Шахтар»).

ТОВАРИСЬКИЙ ТУРНІР МОРІСА РЕВЕЛЛО
Груповий етап
Група А: Кот-д’Івуар, Мексика, Південна Корея, Саудівська Аравія, Франція.
Група В: Індонезія, Італія, Панама, Україна, Японія.

Олімпійська збірна України розпочала турнір у Франції з упевненої перемоги над Індонезією.
Перший тайм пройшов за тотального домінування нашої команди, невдовзі після початку зустрічі міг забивати Волошин. І швидкий гол таки стався – на 9-й хвилині Синчук замкнув подачу Драмбаєва. У середині тайму українці подвоїли власну перевагу, коли обікрали суперників біля їхніх воріт: влучного удару завдав Михайленко.
На початку другої половини зустрічі непогано з підбору приклався Драмбаєв. На 59-й хвилині синьо-жовті забили втретє – Федор замкнув подачу Синчука. До завершення матчу наша команда створила ще кілька хороших моментів, зокрема можна пригадати удар Шостака над поперечиною. Врешті підопічні Руслана Ротаня зупинилися на підсумкових 3:0.
Наступний поєдинок на міжнародному турнірі Олімпійська збірна України проведе 6 червня проти команди Італії.
П’ятим матчем для наших олімпійців стане 14-16 червня один з поєдинків плей-оф: залежно від позиції в групі, підопічні Ротаня вийдуть до фіналу, матчів за третє, п’яте, сьоме або дев’яте місця відповідно з командою з іншої грпи.

Міжнародний турнір серед збірних U-23 Tournoi Maurice Revello
4 червня. Вітроль. Stade Jules Ladoumegue.
Індонезія (U-20) – Україна (U-23) – 0:3 (0:2)
Голи: Синчук (9), Михайленко (30), Федор (59).
Україна (U-23): Нещерет (Єрмаков, 46), Крупський (Федор, 46), Синчук (Хлань, 68), Драмбаєв, Павлюк, Михайленко (к) (Шостак, 68), Волошин (Велетень, 68), Сігеєв, Михавко, Брагару, Кучерявий.
Запасні: Фесюн, Сікан, Салюк, Батагов, Рубчинський, Мартинюк.
Тренер: Руслан Ротань.
Попереджені: Волошин (45), Брагару (46), Синчук (65), Драмбаєв (90+3).
Італія – Японія – 4:3 (2:1)

Анонс матчів України U23:
Четвер, 6 червня. Україна – Італія
Субота, 8 червня. Україна – Панама
Понеділок, 10 червня. Україна – Японія